Vaessen baalt van 'mierenneukerij' KNVB: 'Met 5000 euro boete is het zo afgelopen'

Vaessen baalt van 'mierenneukerij' KNVB: 'Met 5000 euro boete is het zo afgelopen'

14-05-2023 09:45 Laatste update: 18:54
114

Etienne Vaessen vindt het goed dat FC Utrecht en RKC Waalwijk zaterdag een statement hebben gemaakt. De teams besloten na de tweede staking om niet meer verder te voetballen. De keeper van de Waalwijkers hield de bal de resterende twee minuten onder zijn voet.

"De aanvoerders (Michiel Kramer en Nick Viergever, red.) hadden dat met elkaar afgesproken. Michiel kwam naar me toe en zei: We hebben afgesproken dat we de bal aan de voet houden. Ik schiet de bal naar jou toe en dan moet jij ’m bij je houden", vertelt Vaessen aan De Telegraaf. Hij is blij dat burgemeester Sharon Dijksma besloot om de KNVB te overrulen. Volgens het protocol had er definitief gestaakt moeten worden. "Ik was ook echt niet meer teruggegaan voor twee minuten."

Vaessen legt uit wat RKC en Utrecht proberen te bereiken met hun protest. "We maken een statement voor het publiek tegen het gooien van spullen, maar ook voor het naar binnen gestuurd worden met nog twee minuten op de klok. Ik vind dat we een beetje doorslaan. De eerste keer begreep ik het wel. Dat zijn de regels en daar moet je je aan houden. Maar bij de tweede keer komt een bekertje net op het randje van het veld. Kijk dan ook even naar de stand en dat er nog maar twee minuten gespeeld hoeven worden", verzucht hij.

"Ik vind dat we een beetje doorslaan, dit is een beetje mierenneukerij", stelt Vaessen, die met andere suggesties komt. "Als je dit echt wil uitbannen dan moet je net als in Engeland drank op de tribunes verbieden. En ik zou me vooral ook richten op degene die het biertje gooit. Geef die gewoon 5000 euro boete. Dan is het ook zo afgelopen."