'Bayern en Dortmund strijden om Álvarez: Ajax stelt vraagprijs vast'

'Bayern en Dortmund strijden om Álvarez: Ajax stelt vraagprijs vast'

15-05-2023 16:24 Laatste update: 16:24
273

Borussia Dortmund en Bayern München strijden om de handtekening van Edson Álvarez, melden De Telegraaf en Voetbal International. Ajax verlangt veertig miljoen euro voor de Mexicaanse middenvelder.

Duitse media meldden onlangs al dat Dortmund belangstelling heeft in Álvarez. De ochtendkrant weet dat Die Schwarzgelben bereid zijn ver te gaan. Bayern München zou eveneens 'zeer geïnteresseerd' zijn. Thomas Tuchel, trainer bij Der Rekormeister, wilde de controleur vorig seizoen al naar Chelsea halen. Dortmund gaat zich naar verluidt spoedig melden in Amsterdam. Ook Bayern wil op korte termijn met technisch directeur Sven Mislintat om tafel.

Ajax gaat niet meer krijgen wat de club vorig jaar kon krijgen voor Álvarez, klinkt het. Chelsea wilde de middenvelder op de slotdagen van de zomerse transferperiode voor omgerekend 63,25 miljoen euro overnemen. De Amsterdammers hielden Álvarez aan diens contract. 

Een tweestrijd tussen Bayern en Dortmund kan de prijs opdrijven. De huidige koploper van de Bundesliga heeft meer te besteden, maar voor Dortmund lonkt een financiële klapper door een mogelijke verkoop van Jude Bellingham.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!