Kogel eindelijk door de kerk: Fraser volgt Oosting op bij RKC Waalwijk

Kogel eindelijk door de kerk: Fraser volgt Oosting op bij RKC Waalwijk

17-05-2023 17:03 Laatste update: 17:39
54

Henk Fraser is met ingang vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van RKC Waalwijk, zoals afgelopen week al door VoetbalPrimeur werd gemeld. De 56-jarige trainer volgt Joseph Oosting op, die zelf aan de slag gaat bij FC Twente. 

RKC meldt op de clubsite dat de deal volledig rond is. De trainer tekent een tweejarig contract in Waalwijk. VoetbalPrimeur wist vorige week al te melden dat Fraser de opvolger van de naar Twente vertrokken Oosting zou worden. Bij RKC gaat Fraser samenwerken met technisch directeur Mo Allach, die hij nog kent van zijn periode bij Vitesse. Met de winst van de KNVB Beker in 2017 vierde Fraser in Arnhem zijn grootste succes als trainer.

Fraser begon als trainer in 2004 bij de jeugd van Feyenoord en kwam via Jong ADO uiteindelijk bij ADO Den Haag terecht als hoofdtrainer. Na avonturen bij Vitesse, Sparta, het Nederlands elftal (assistent-trainer, red.) en FC Utrecht is het nu de beurt aan RKC. De Waalwijkers hebben een sterk seizoen achter de rug en maken nog altijd kans op Europees voetbal.