Simons wil niets kwijt over PSG: 'Eerst Champions League, dan gaan we kijken'

Simons wil niets kwijt over PSG: 'Eerst Champions League, dan gaan we kijken'

21-05-2023 18:33 Laatste update: 23:26
60

Xavi Simons baalt als een stekker na de 3-3 remise van PSV tegen sc Heerenveen. De Eindhovenaren moeten nu in de laatste speelronde van AZ winnen of gelijkspelen om toegang tot de Champions League in eigen hand te houden. 

Simons meldde zich na de 3-3 bij ESPN en stak zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. "Het voelt voor iedereen slecht. Je begint goed en daarna laat je het gewoon wegglippen, dat kan niet. De concentratie om naar de volgende goals te gaan ontbrak, er werd laks over nagedacht. Nu moeten we tegen AZ echt alles geven."

De aanvallende middenvelder schittert dit seizoen in Eindhoven en kan nog altijd topscorer van de Eredivisie worden. Simons staat slechts één treffer achter Anastasios Douvikas, die de lijst aanvoert. "Voor mij is het belangrijkste om de Champions League te behalen. Tuurlijk is het leuk zo een titel te winnen, maar de Champions League is belangrijker."

Paris Saint-Germain zag de speler afgelopen zomer vertrekken en trekt inmiddels weer hard aan Simons, die voor ruim tien miljoen euro kan terugkeren naar Parijs. De speler wil er weinig over kwijt. "Ik wil gewoon het seizoen afmaken en die CL-spot halen, dan gaan we in de zomer zien wat er gaat gebeuren."