VP's Elftal van de Week: drie hofleveranciers met Ajax, AZ en Heerenveen

VP's Elftal van de Week: drie hofleveranciers met Ajax, AZ en Heerenveen

22-05-2023 10:00 Laatste update: 11:03
50

Ajax, AZ, sc Heerenveen zijn met elk twee spelers hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Ook Feyenoord, FC Twente, Sparta, Vitesse en Excelsior zijn na de 33ste speelronde van de partij.

Nick Olij (Sparta)
Het beste seizoen van zijn carrière krijgt een passend einde voor Olij. De doelman keerde tegen SC Cambuur een strafschop en maakte weer veel indruk, ook al maakt hij wel een klein slippertje.

Wedden

Meer odds

Milan van Ewijk (sc Heerenveen)
"Ik zou tekenen voor een stap zoals Denzel Dumfries die heeft gemaakt", zinspeelde Van Ewijk na zijn ijzersterke wedstrijd tegen PSV op een mogelijke verhuizing naar Eindhoven. De rechtsback was zondag niet te stoppen én maakt Xavi Simons het leven zuur.

Jorrel Hato (Ajax)
Ajax heeft goud in handen met de zeventienjarige Hato. De verdediger speelde tegen FC Utrecht alsof hij al jaren een dragende kracht is in de Amsterdamse defensie. Voetballend is Hato nu al twee keer zo goed als zijn concurrenten.

Gijs Smal (FC Twente)
Met een goal én assist - zijn tiende - vijzelde Smal zijn imposante statistieken nog wat verder op. Slechts vier verdedigers in de Eredivisie leverden deze eeuw meer assists in één seizoen: Rick Karsdorp, Owen Wijndal, Jetro Willems en Young-pyo Lee.

Jordy Clasie (AZ)
"Clasie is zo goed, die kan zelfs op één been spelen", zei ploeggenoot Pantelis Hatzidiakos na de zege van AZ op NEC tegen VoetbalPrimeur. De middenvelder steekt inderdaad in de vorm van zijn leven en pikte weer een doelpunt mee.

Kenzo Goudmijn (Excelsior)
Met een goal en assist weest Goudmijn zijn ploeg de weg tegen Fortuna Sittard. Door de zege zijn de Kralingers verzekerd van nog een jaar Eredivisie en daar zag het aan het begin van het seizoen niet naar uit.

Antoine Colassin (sc Heerenveen)
De van Anderlecht gehuurde Colassin wachtte tot de 33ste speelronde om zijn bijzondere kunsten te tonen aan Nederland. De Belg speelde PSV op een hoopje en maakte twee fraaie goals.

Steven Bergwijn (Ajax)
Na een ongemakkelijke periode staat Bergwijn weer met plezier op het veld. Als nummer 10 krijgt hij het vertrouwen van trainer John Heitinga en daar plukte Ajax ook tegen FC Utrecht de vruchten van.

Million Manhoef (Vitesse)
Vitesse is officieel veilig. Aan de hand van Manhoef wonnen de Arnhemmers overtuigend van degradant FC Groningen. Manhoef produceerde een hattrick en werd na afloop uitgeroepen tot beste speler van het seizoen.

Danilo Pereira (Feyenoord)
Als invaller twee keer scoren, dan doe je het uitstekend. De rol van Danilo in het kampioensjaar van Feyenoord werd de laatste maanden steeds kleiner, maar niemand moet de Braziliaan uitvlakken.

Jesper Karlsson (AZ)
Ploeggenoot Vangelis Pavlidis was de aangever bij alle AZ-goals, maar Karlsson stal de show in Nijmegen. De Zweed was uitstekend op dreef, scoorde met een afstandsschot en zag een nog mooiere goal afgekeurd worden.