Van Basten adviseert Feyenoord: Slot is tot iets bijzonders in staat

Van Basten adviseert Feyenoord: "Slot is tot iets bijzonders in staat"

24-05-2023 09:34
81

Marco van Basten is stellig: Feyenoord moet Arne Slot niet laten gaan. Volgens de voormalig topspits weegt het verlies van de succestrainer niet op tegen de torenhoge afkoopsom die daar tegenover staat.

Khalid Boulahrouz en Rafael van der Vaart adviseren Slot om de sprong naar Premier League-topclub Tottenham Hotspur te wagen. "Ik denk dat er niet veel eer valt te behalen als hij met Feyenoord volgend jaar de Champions League ingaat", stelt de oud-verdediger bij Rondo. "Ik verwacht geen wonderen en verwacht ook niet dat hij volgend jaar kan toveren. Dan zou hij echt een aantal topspelers naar Rotterdam moeten halen om iets goeds te doen."

"Ik denk dat dit het moment is voor hem", benadrukt Boulahrouz. "Stel je voor dat hij volgend jaar in de groepsfase van de Champions League vier of vijf wedstrijden verliest, dan staat hij er heel anders op." Van der Vaart sluit zich daarbij aan. "Je moet dansen als de muziek speelt. Dat geldt voor alle Feyenoorders, zonder iets te kort te doen aan hun kwaliteiten. Maar we hebben het met Nicolai Jörgensen gezien. Ze sloegen 20 miljoen af en een jaar later was hij niets meer waard. Slot weet ook wel: ik heb er alles uitgeperst, dit was waanzinnig. Nu is het tijd om te gaan en dan is Tottenham een fantastische club."

Van Basten is het niet met zijn tafelgenoten eens en vindt dat er meer vanuit Rotterdams oogpunt gekeken moet worden. Hij snapt wel dat Feyenoord zich keihard zal opstellen in de onderhandelingen. Feyenoord verlangt minimaal tien miljoen euro, en mogelijk nog beduidend meer. "Ik denk dat Feyenoord hem beter kan houden. Hij is tot iets bijzonders in staat. Ik denk dat hij in de Champions League ook een goede ploeg neer kan zetten. Feyenoord komt veel verder met hem, dan dat je hem nu voor veel geld verkoopt."

"Dat geld moet je eerst nog maar eens goed zien te gebruiken, dat zie je bij Ajax", vervolgt San Marco. "Hij heeft gewoon nog een contract. Volgend seizoen kan hij dan voor zes miljoen weg. Ik denk dat investeren in je team en club mét Slot veel meer waard is, dan die tien miljoen die je nu misschien misloopt."