Duitse media: 'Dortmund-dromen verbrijzeld, sproeiers helpen Bayern een handje'

28-05-2023 07:20 Laatste update: 13:08
22

De krankzinnige Bundesliga-ontknoping maakt veel los in Duitsland, waar daags na het kampioenschap van Bayern München wordt gesproken over een 'waanzinnige finale'. BILD heeft ook aandacht voor de sproeiers, die Der Rekordmeister wellicht een handje hebben geholpen richting de landstitel.

Bayern trok zaterdag uiteindelijk aan het langste eind op een memorabele middag. Er werd met 1-2 gewonnen FC Köln, terwijl Dortmund in eigen huis tegen Mainz bleef steken op een 2-2 gelijkspel. 'Een waanzinnige finale', kopt Kicker. 'Koploper BVB had grootse plannen, heel Dortmund kleurde zwart-geel, maar Borussia rekende zich al rijk tegen Mainz, dat uiterst efficiënt handelde en bij rust al met 0-2 voor stond.'

Dortmund knokte zich uiteindelijk nog terug naar een 2-2, maar genoeg voor de titel was het niet. 'Alle Dortmund-dromen werden verbrijzeld op de slotdag van de Bundesliga', aldus het lokale medium Ruhr Nachrichten, dat wel positief is over Donyell Malen. 'De BVB-wervelwind was in de eerste helft een constante troef. Want toen het gevaarlijk werd, was het aan zijn rechterkant.'

Sproeiers helpen Bayern
BILD heeft aandacht voor een opmerkelijk moment tijdens Köln - Bayern. In de tweede helft was de thuisploeg met een 0-1 achterstand bezig aan een kansrijke aanval, 'toen deze plotseling gestopt werd door twee sproeiers die uit de grond kwamen. Scheidsrechter Sven Jablonski legde het duel stil. Gelukkig voor Bayern, want hier had de gelijkmaker uit kunnen komen...'