Utrecht neemt huurling definitief over: 'Hij is een belangrijke schakel geworden'

Utrecht neemt huurling definitief over: 'Hij is een belangrijke schakel geworden'

30 mei - 16:05
31

FC Utrecht heeft Can Bozdogan definitief overgenomen van Schalke 04. Dat melden de Domstedelingen via de clubkanalen. De middenvelder werd het afgelopen seizoen al verhuurd aan FC Utrecht en de twee partijen gaan nu tot 2026 met elkaar door.

Bozdogan arriveerde afgelopen zomer in Utrecht en werd direct aan het werk gezet door trainer Henk Fraser. Michael Silberbauer, die Fraser in december opvolgde, maakte van de Duitser een vaste waarde voor de Domstedelingen. Bozdogan miste na de winterstop zeven duels door een knieblessure, maar sloot het seizoen evengoed af met een doelpunt en zes assists.

Schalke 04 degradeerde zaterdag naar de Bundesliga 2 en neemt genoegen met een afscheid van Bozdogan. De middenvelder stond tot 2024 onder contract in Duitsland, maar in Utrecht tekent hij tot 2026. Ook staat er een optie in de verbintenis voor nog een extra jaar.

Utrecht eindigde het seizoen als nummer zeven in de Eredivisie en is nog in de race voor Europees voetbal. De club neemt het in het tweeluik op tegen Sparta Rotterdam en speelt op 1 juni en 4 juni. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s