Mourinho na eerste verloren Europese finale: 'Nog nooit zo trots naar huis gegaan'

Mourinho na eerste verloren Europese finale: 'Nog nooit zo trots naar huis gegaan'

01-06-2023 06:50 Laatste update: 07:22
65

José Mourinho is ondanks de nederlaag van AS Roma in de Europa League-finale enorm trots op zijn spelers. Sevilla trok woensdagavond uiteindelijk aan het langste eind in Budapest, waarmee het de zevende EL-eindzege in de clubgeschiedenis bewerkstelligde. 

Mourinho verscheen niet al te lang na het laatste fluitsignaal voor de camera van ITV. Daar leek hij de teleurstelling al een plekje te hebben gegeven. "Ik heb vijf finales gewonnen en deze verloren, maar ik kom opnieuw trots thuis. De jongens hebben alles gegeven. We voelden druk tegen een team dat eigenlijk meer talent heeft dan wij. We verloren een wedstrijd, maar geen waardigheid."

Met het verlies in Budapest krijgt Mourinho voor het eerst te maken met een verloren Europese finale. Met FC Porto won hij zowel de UEFA Cup als de Champions League. Ook met Internazionale veroverde hij de CL-eindzege, terwijl hij met Manchester United en Roma later ook nog de Europa League en Conference League aan zijn prijzenkast toevoegde. Toch gaf de verliespartij van woensdag hem de meeste voldoening. "Ik ben nog nooit zo trots naar huis gegaan als vandaag. Iedereen reageert anders. De een huilt, de ander lacht."

Mourinho hoeft medaille niet
Na het duel ontvingen de spelers en stafleden van Roma volgens traditie een zilveren medaille. Mourinho had overduidelijk geen behoefte aan een dergelijk aandenken. De Portugese oefenmeester deed zijn medaille al snel af en gooide hem vervolgens naar een AS Roma-fan in het publiek.