'Heerenveen maakt werk van eerste zomeraanwinst en klopt daarvoor aan bij Chelsea'

'Heerenveen maakt werk van eerste zomeraanwinst en klopt daarvoor aan bij Chelsea'

01-06-2023 12:55
24

SC Heerenveen wil zich met het oog op komend seizoen versterken met Charlie Webster. Dat meldt de Leeuwarder Courant. De negentienjarige middenvelder van Chelsea moet voor één seizoen worden gehuurd. 

Er zal deze transferzomer een flink aantal wijzigingen plaatsvinden op het middenveld van Heerenveen. Zo vertrekt Rami Al Hajj transfervrij en heeft ook Tibor Halilovic te horen gekregen dat hij mag vertrekken. Daarnaast bestaat er een kans dat Thom Haye een transfer gaat maken. Hij staat in de belangstelling van onder meer Sunderland en het (vooralsnog) Nederlands getinte Toulouse. 

In de zoektocht naar een nieuwe versterking voor op het middenveld is Heerenveen dus uitgekomen bij Webster, die eind december ook al eens in verband werd gebracht met PSV. Webster komt momenteel uit voor Chelsea 021 en debuteerde nog niet voor de hoofdmacht. 

De interesse komt zeer waarschijnlijk voort uit de koker van Kenneth Zandvliet, de nieuwbakken hoofdscout van de Friezen. Hij was in het verleden jeugdscout bij de Chelsea, alvorens hij begon aan zijn werkzaamheden bij Heerenveen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!