'Tottenham Hotspur bereikt akkoord met nieuwe manager'

'Tottenham Hotspur bereikt akkoord met nieuwe manager'

05-06-2023 19:59 Laatste update: 22:40
16

Ange Postecoglou moet de nieuwe trainer van Tottenham Hotspur worden. Volgens verschillende Britse media heeft de topclub uit Londen een akkoord bereikt met de 57-jarige oefenmeester, die overkomt van Celtic.

Tottenham zoekt al sinds 26 maart een nieuwe coach, nadat Antonio Conte afscheid nam. Na zijn vertrek maakten interim-trainers Cristian Stellini en Ryan Mason het seizoen af in Noord-Londen. In de tussentijd stonden Julian Nagelsmann, Thomas Tuchel, Luis Enrique en Arne Slot op het verlanglijstje van de Premier League-club. Slot was een serieuze kandidaat voor The Spurs, echter besloot de coach toch bij te tekenen bij Feyenoord. 

Voorzitter Daniel Levy ging daarna wederom hard op zoek naar een nieuwe trainer. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Postecoglou. BBC en Sky Sports maakten maandagavond melding van een akkoord. Als de laatste formaliteiten worden afgerond, zal Tottenham de aanstelling bevestigen.

Sinds de zomer van 2021 stond Postecoglou aan het roer bij Celtic. Hij werd twee keer kampioen van Schotland en won tweemaal de League Cup. Het afgelopen seizoen won de Australiër zelfs de binnenlandse treble.