'Sparta in gesprek met bondscoach die actief was op WK voor opvolging van Steijn'

'Sparta in gesprek met bondscoach die actief was op WK voor opvolging van Steijn'

12-06-2023 20:24 Laatste update: 20:43
28

Sparta Rotterdam zou in gesprek zijn met Gregg Berhalter als opvolger van Maurice Steijn. Dat melden bronnen aan ESPN. De oud-bondscoach van de Amerikanen was vroeger als speler actief voor de Rotterdamse club.

Berhalter vertrok als bondscoach van de Verenigde Staten en sindsdien is hij op zoek naar een nieuwe baan. Met zijn thuisland was hij actief op het afgelopen WK in Qatar, waar hij in de achtste finale het hoofd moest buigen tegen Oranje.

Tijdens het eindtoernooi kwam Berhalter nog in een schandaal terecht over een mishandeling van 31 jaar geleden. Hij zou toen zijn vrouw hebben geschopt, maar hij mocht aanblijven als coach van toenmalig sportief directeur Earnest Stewart. Hij is nu technisch directeur van PSV. De Amerikaanse bond deed wel onderzoek, maar hij werd vrijgepleit van de beschuldigingen.

Berhalter was in zijn tijd als voetballer twee jaar actief bij Sparta. Hij speelde in Nederland ook voor SC Cambuur en PEC Zwolle. Als trainer had hij naast het nationale elftal van de Verenigde Staten ook Columbus Crew en Hammarby IF onder zijn hoede.