'West Ham rekent niet meer op Edson Álvarez en meldt zich bij Fulham'

'West Ham rekent niet meer op Edson Álvarez en meldt zich bij Fulham'

18-06-2023 09:58 Laatste update: 13:24
101

West Ham United is voor de vervanger van Declan Rice uitgekomen bij João Palhinha van Fulham FC. Edson Álvarez van Ajax gold lange tijd als prioriteit bij The Hammers, maar de Premier League-club weet dat Borussia Dortmund steeds meer aanstuurt op een persoonlijk akkoord. 

Transferexpert Fabrizio Romano meent dat West Ham de strijd om Álvarez in zekere mate heeft opgegeven en zich nu op andere opties richt. Palhinha van Fulham zou uitkomst moeten bieden: de 27-jarige Portugees arriveerde in de zomer van 2022 bij de club en kostte destijds twintig miljoen euro. Bovendien loopt het contract van Palhinha tot 2027 door.

De deal zou lastig te beklinken zijn voor West Ham, maar het financiële aspect zou na de verkoop van Rice geen probleem moeten zijn: Arsenal zit op het vinkentouw en zou ruim honderd miljoen euro overhebben voor de middenvelder.

Álvarez hield zich het afgelopen seizoen als een van de weinige spelers van Ajax staande. De Mexicaan, die sinds 2019 in Amsterdam te vinden is, lijkt klaar voor een vertrek naar het buitenland. Dortmund is de grootste kanshebber voor de middenvelder, die bij Die Schwarzgelben onder meer Champions League-voetbal kan gaan spelen. Dortmund verspeelde op de laatste speeldag de landstitel in Duitsland. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!