'Álvarez bereikt persoonlijk akkoord: deal met Ajax mogelijk deze week rond'

'Álvarez bereikt persoonlijk akkoord: deal met Ajax mogelijk deze week rond'

19-06-2023 13:26 Laatste update: 14:39
206

Edson Álvarez is persoonlijk rond met Borussia Dortmund, meldt BILD. Volgens het Duitse medium kan de deal met Ajax halverwege deze week beklonken worden.

Álvarez wil zelf dolgraag de overstap naar Dortmund maken, klinkt het. De onderhandelingen tussen Ajax en Dortmund vertragen de deal. De Amsterdammers hopen naar verluidt nog altijd 45 miljoen euro te krijgen voor de Mexicaan, terwijl de nummer twee van het afgelopen Bundesliga-seizoen 35 miljoen euro over heeft voor Álvarez. BILD schetst dat beide partijen het eens gaan worden over een vast bedrag van 35 miljoen euro plus bonussen.

Daarmee heeft Álvarez zijn gewilde transfer bijna te pakken. Vorige zomer was de middenvelder heel dicht bij een overgang naar Chelsea, maar Ajax liet hem niet gaan. Destijds konden de Amsterdammers - op Deadline Day - ruim 63 miljoen euro incasseren voor Álvarez. Dat bedrag krijgt de club bijna een jaar later zeker niet.

Álvarez speelt sinds de zomer van 2019 voor Ajax. In vier seizoenen werd hij twee keer Nederlands kampioen en won hij één keer de KNVB Beker. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!