Timber krijgt advies: 'Jur is klaar voor de stap, ik zou voor Arsenal kiezen'

Timber krijgt advies: 'Jur is klaar voor de stap, ik zou voor Arsenal kiezen'

20-06-2023 15:52
91

Urby Emanuelson is niet verrast door de interesse van Arsenal en Bayern München in Jurriën Timber. In #DoneDeal van VoetbalPrimeur stelt de voormalig Ajax-speler dat de centrumverdediger beter bij The Gunners past.

Emanuelson, die tussen 2005 en 2011 voor Ajax speelde en nu werkzaam is bij FC Utrecht, benadrukt niet verrast te zijn door de belangstelling. "Timber heeft een paar goede jaren gehad. Misschien afgelopen seizoen iets minder, maar het is in mijn ogen een heel groot talent", zegt hij in de transferpodcast van VoetbalPrimeur. De zeventienvoudig Oranje-international weet dat Timber geen ondoordachte keuze gaat maken. "Ik weet dat de familie Timber heel goed is het plannen van de carrières van de gebroeders", doelt hij op Jurriën en Quinten Timber.

Wedden

Meer odds

"Ik denk aan de ene kant dat Jur klaar is voor de stap. Aan de andere kant: als je een minder seizoen hebt gehad bij Ajax... Ik vind het moeilijk om hem te adviseren", geeft Emanuelson toe. Wel heeft de voormalig voetballer een voorkeur voor Arsenal of Bayern. "Ik zou voor Arsenal kiezen. Waarom? Ze gaan daar heel goed met jonge spelers om. Als je ziet hoe ze omgaan met Martinelli, Odegaard, Saka... Dat zijn allemaal jongens die fouten mogen maken en tegelijk belangrijk worden gemaakt."

"Een stukje vertrouwen. Daar zou mijn voorkeur liggen", aldus Emanuelson, die stelt dat Timber 'de potentie heeft om absolute top te worden'. "Daarom zou Arsenal een goede stap zijn. Arsenal is groeiende, daar zullen ze op voortborduren."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!