NEC moet op zoek naar nieuwe spelmaker: Tannane op weg naar Qatar

NEC moet op zoek naar nieuwe spelmaker: Tannane op weg naar Qatar

20-06-2023 16:10 Laatste update: 16:31
82

Oussama Tannane gaat NEC inruilen voor een avontuur in Qatar bij Umm Salal. Dat werd dinsdagmiddag gemeld in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur. Inmiddels maken ook De Telegraaf en Voetbal International melding van het transfernieuws.

Tannane staat bij NEC nog onder contract tot medio 2024, maar is momenteel hard op weg naar Qatar, waar hij naar alle waarschijnlijkheid dus een contract zal gaan tekenen bij Umm Salal. Daarmee komt er al na één seizoen een einde aan de samenwerking tussen de spelmaker en de Nijmegenaren. 

Tannane kwam vorig zomer naar NEC, nadat hij op slechte voet was vertrokken bij Vitesse en kort uitkwam voor het Turkse Göztepe. Dit seizoen was de sierlijke linkspoot de absolute uitblinker bij de ploeg van trainer Rogier Meijer. Tannane maakte zeven doelpunten en gaf daarnaast twaalf assists. 

Umm Salal wordt het vierde buitenlandse avontuur voor Tannane. Eerder speelde hij al in Frankrijk bij Saint-Étienne, in Spanje bij Las Palmas en dus Göztepe. Umm Salal staat momenteel tiende in de Qatarese competitie en heeft een Marokkaanse trainer.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast, waarin het nieuws over Tannane wordt gebracht!