Conceição (Ajax) en Silva (PSV) beginnen met Portugal dramatisch aan EK

21-06-2023 19:56 Laatste update: 20:05
10

Portugal Onder 21 is in de poule van Jong Oranje dramatisch begonnen aan het EK. In een wedstrijd tegen Georgië Onder 21 gingen de Portugezen met 2-0 het schip in. Ook zagen ze nog een basisspeler vertrekken met een rode kaart.

Bij Portugal stonden spelers uit internationale topcompetities in de basis zoals Nuno Tavares (Olympique Marseille) en Pedro Neto (Wolverhampton Wanderers). PSV-huurling Fábio Silva zat de hele wedstrijd op de bank. Ajax-speler Francisco Conceição mocht nog invallen.

Al snel begon Georgië Onder 21, zonder Serie A-revelatie Kvicha Kvaratskhelia, met druk zetten tegen de Portugezen. Dat resulteerde al voor rust in een 2-0 voorsprong. In minuut 37 mocht Giorgi Gagua de openingstreffer maken en vlak voor rust bracht Saba Sazonov de teller naar twee.

Na rust ging het nog van kwaad tot erger voor de Portugezen. Centrumverdediger Tomás Araújo kreeg rood en moest daardoor het veld verlaten. De volgende wedstrijd speelt Portugal tegen Jong Oranje en de kans is aanwezig dat Araújo dan geschorst is. Jong Portugal staat door het gelijkspel tussen Jong Oranje en Jong België nu onderaan de poule.