'PSV zet volgende stap: alleen laatste details scheiden Pepi nog van transfer'

'PSV zet volgende stap: alleen laatste details scheiden Pepi nog van transfer'

24-06-2023 07:18
59

De transfer van Ricardo Pepi is op een haar na rond. PSV heeft een akkoord bereikt met de Amerikaan over de persoonlijke voorwaarden, meldt Fabrizio Romano.

Volgens de transferexpert bevindt de deal zich nu in de afrondende fase. De Eindhovenaren moeten alleen de laatste details nog bespreken met FC Augsburg. Naar verluidt betaalt de Nederlandse topclub een bedrag dat richting de tien miljoen euro gaat. Daarnaast bedingen de Duitsers een 'dubbelcijferig' doorverkooppercentage.

Pepi was afgelopen seizoen een lichtpuntje bij FC Groningen, waarvoor hij twaalf keer scoorde in de Eredivisie. De twintigjarige aanvaller speelde zich ook in de kijker bij Feyenoord, dat echter niet zo ver wilde gaan als PSV. Zelf wilde hij ook alleen naar de Eindhovenaren. In het Philips Stadion moet hij de concurrentie aangaan met Luuk de Jong. Een terugkeer naar Augsburg was voor hem geen optie.

Bij PSV komt Pepi opnieuw Earnest Stewart tegen. De technisch directeur kent hem goed vanuit zijn vorige functie bij de Amerikaanse bond.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!