Blind verkoopt Sparta 'nee' na verrassende poging: 'Sta alleen nog open voor land'

Blind verkoopt Sparta 'nee' na verrassende poging: 'Sta alleen nog open voor land'

26-06-2023 20:37 Laatste update: 20:41
169

Sparta Rotterdam heeft een poging gedaan om Danny Blind aan te stellen als hoofdtrainer, maar de voormalig bondscoach heeft vriendelijk bedankt voor het aanbod. Dat onthult hij in gesprek met RTV Rijnmond. Fred Rutten is nu één van de kandidaten die in beeld is.

Door het vertrek van Maurice Steijn naar Ajax zoekt Sparta een nieuwe coach. De nummer zes van de Eredivisie ving al bot bij VS-bondscoach Gregg Berhalter, nu heeft ook Blind bedankt. De voormalig Oranje-international geniet van zijn huidige leven, nu hij niet actief is bij een club of bond. "Dat verandert als ik ja zeg tegen Sparta. Dan moet ik 24/7 beschikbaar zijn en – bij wijze van spreken- m'n bed neerzetten op het Kasteel."

Blind staat nog maar voor één soort uitdaging open als trainer of assistent, waardoor Sparta kansloos is. "Voor een land, met of zonder Louis van Gaal, sta ik nog open. Voor een club niet meer. Dat heb ik Sparta netjes laten weten."

Door de afzegging van Blind, die als speler actief was op Het Kasteel, moet technisch directeur Gerard Nijkamp doorschakelen. Naar verluidt is Rutten één van de namen die op het nieuwe lijstje van Sparta prijkt. De doorgewinterde trainer was afgelopen seizoen nog actief als rechterhand van Ruud van Nistelrooij bij PSV.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!