Go Ahead shopt wederom in Scandinavië en presenteert Zweeds international

Go Ahead shopt wederom in Scandinavië en presenteert Zweeds international

27-06-2023 10:48 Laatste update: 11:24
20

Victor Edvardsen is de nieuwe spits van Go Ahead Eagles. De 27-jarige Zweed komt over van Djurgardens IF. Hij ligt tot medio 2026 vast in de Adelaarshorst.

Zweedse bronnen laten weten dat Edvardsen voor een som van 850.000 euro de overstap naar Deventer maakt. Bij Go Ahead Eagles vindt hij in Oliver Edvardsen iemand met dezelfde achternaam. Hij maakte vorig jaar zeven goals in de Eredivisie. Victor Edvardsen gaat de strijd aan met landgenoot Isac Lidberg voor een plekje in de spits bij Go Ahead. Willum Willumsson uit IJsland en de Deen Jakob Breum zijn de andere Scandinaviërs in Deventer.

Edvardsen speelde al duels in de Conference League en voor de nationale ploeg van Zweden. "Ik heb vorig jaar met Djurgardens wedstrijden in de Conference League mogen spelen. Ook speelde ik met Zweden twee wedstrijden en in een van die duels mocht ik mijn opwachting maken. Het was geweldig om het shirt van de Zweedse nationale ploeg te dragen."

Technisch manager Paul Bosvelt is blij met de komst van Edvardsen. "Met Victor hebben we een spits aangetrokken die ons power kan geven met zijn dynamische en doelgerichte speelstijl. Zoals hij zelf aangeeft is hij een laatbloeier, maar daardoor ook vrij allround."