PSV neemt afscheid van viertal huurlingen: 'Bedankt voor bewezen diensten'

PSV neemt afscheid van viertal huurlingen: 'Bedankt voor bewezen diensten'

30-06-2023 10:30 Laatste update: 12:45
77

PSV heeft afscheid genomen van de huurlingen Jarrad Branthwaite, Fábio Silva, Sávio en Thorgan Hazard. Hun tijd in Eindhoven zit er nu officieel op, zo maken de Brabanders bekend. 

Branthwaite, Silva, Sávio en Hazard keren per 1 juli terug naar respectievelijk Everton, Wolverhampton Wanderers, Troyes AC en Borussia Dortmund. 'PSV dankt hen voor bewezen diensten en wenst ze het allerbeste met het vervolg van hun loopbaan', zo is te lezen op de clubsite. 

Eerstgenoemde werd nog even in verband gebracht met een langer verblijf in Eindhoven. PSV wilde graag door met de Engelse verdediger, maar dat bleek uiteindelijk financieel niet haalbaar. De 21-jarige Branthwaite kwam tot 27 Eredivisie-optredens.

Silva, die in negentien wedstrijden voor PSV vijf doelpunten maakte, zal dus aanvankelijk ook terugkeren naar Engeland, maar de Wolves-aanvaller heeft de ambitie om elders aan de slag te gaan. 

Waar Branthwaite en Silva vrijwel elke week in actie kwamen voor PSV, gold dat niet voor Sávio en Hazard. Laatsgenoemde miste een aantal wedstrijden vanwege blessureleed. Wel was hij twee keer heel belangrijk. Zowel in het duel met Feyenoord in De Kuip als in de bekerfinale tegen Ajax in De Kuip scoorde de Belg een doelpunt.