'Vitesse komt in zoektocht naar nieuwe doelman uit bij oudgediende Room'

'Vitesse komt in zoektocht naar nieuwe doelman uit bij oudgediende Room'

30-06-2023 10:49 Laatste update: 10:57
24

Vitesse hoopt zich voor het komende seizoen te versterken met Eloy Room. Dat meldt De Gelderlander. Om een terugkeer naar Arnhem te realiseren moet de 34-jarige doelman echter wel behoorlijk inleveren op zijn huidige salaris. 

Room speelt al sinds 2019 in de Verenigde Staten bij Columbus Crew. De sluitpost staat er uitstekend op in de MLS, maar heeft ondanks dat wel interesse in een nieuwe periode bij Vitesse, de club die hij in het verleden ook al jarenlang diende. 'Dat heeft onder meer met zijn gezin en met zijn opgroeiende dochter te maken', weet De Gelderlander. 

Het wordt echter nog een hele kluif om de overgang naar Nederland daadwerkelijk te gaan realiseren. Room moet namelijk tonnen inleveren om binnen het salarishuis van de Arnhemmers te passen. Daarnaast heeft de Nijmegenaar in de VS nog een contract tot het einde van dit kalenderjaar, waardoor zijn verbintenis ontbonden zou moeten worden. Ook bezit zijn huidige werkgever nog een optie tot verlenging. 'De bal ligt zogezegd niet bij de keeper. Of Vitesse', aldus de Gelderse krant. 

Gecompliceerd of niet, de ploeg van trainer Phillip Cocu wil naar verluidt proberen om Room los te weken bij Columbus Crew. De nummer tien van het afgelopen Eredivisie-seizoen heeft behoefte aan een betrouwbare doelman. Afgelopen seizoen stond Kjell Scherpen onder de lat in Arnhem. De naar Brighton & Hove Albion terugkerende keeper maakte bij vlagen een onzekere indruk. 

Room sprak zich onlangs in #DoneDeal van VoetbalPrimeur uit over zijn speciale band met de Arnhemse club. Luister de aflevering hieronder: