'Steijn zoekt nog wel eens ontspanning op Het Kasteel, dat snap ik wel'

'Steijn zoekt nog wel eens ontspanning op Het Kasteel, dat snap ik wel'

05-07-2023 09:00
42

Volgens Gerard Nijkamp is en blijft Maurice Steijn een echte Spartaan. De technisch directeur van Sparta Rotterdam vertelt in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur dat de kersverse Ajax-trainer zelfs nog wel eens in Rotterdam de rust opzoekt. 

Ondanks het vertrek spreekt Nijkamp de 49-jarige Steijn vrijwel dagelijks. "Het contact is goed. Hij zoekt nog wel eens ontspanning op Het Kasteel. Dat snap ik wel, want het is behoorlijk hectisch in Amsterdam. Het typeert hoe hij die veertien maanden bij ons heeft ervaren en hoe is hij opgenomen door de Sparta-familie. Je kunt wel zeggen dat hij een Spartaan is geworden."

"We spreken elkaar vrijwel dagelijks", vervolgt Nijkamp. "Dat zal echter wel iets minder worden omdat we in de voorbereidingen op het nieuwe seizoen zitten."

Nijkamp geeft aan een goed gesprek te hebben gevoerd met Steijn bij zijn plotselinge vertrek. "We hebben veertien maanden met elkaar opgetrokken en dan gun je hem ook deze kans. Je moet zakelijk naar de situatie kijken. Daar kwamen we gelukkig uit."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!