Mogelijke Geertruida-opvolgers: Ajax-target, oude bekende en Zuid-Amerikanen

Mogelijke Geertruida-opvolgers: Ajax-target, oude bekende en Zuid-Amerikanen

06-07-2023 12:00
73

De kans is goed aanwezig dat Lustharel Geertruida Feyenoord gaat verruilen voor RB Leipzig. Omdat ook Marcus Pedersen op de nominatie staat om te vertrekken, wordt de spoeling dan wel erg dun in de Rotterdamse achterhoede. VoetbalPrimeur helpt directeur Dennis te Kloese een handje en zet een aantal interessante opties op een rij.

Als Geertruida vertrekt, is het allesbehalve ondenkbaar dat Feyenoord de markt opgaat voor zowel een rechtsback als centrale verdediger. De landskampioen werd al in verband gebracht met meerdere namen, maar er zijn ook nog andere opties denkbaar, in de vorm van directe versterkingen en talenten. Daardoor maken we daar onderscheid tussen.

De genoemde namen

Joshua Brenet (29 jaar, FC Twente)
De Oranje-international werd eerder al gelinkt aan Feyenoord, maar werd recent 'de belangrijkste kandidaat' genoemd om de rechtsbackpositie te versterken in De Kuip. Brenet kan voor een gelimiteerde transfersom van ruim één miljoen euro vertrekken bij FC Twente, maar Fulham lijkt op dit moment de grootste kanshebber te zijn op de handtekening van de back. Brenet, die geroemd wordt om zijn aanvallende capaciteiten, ontbrak al op de eerste training van Twente.

Julián Araujo (21 jaar, FC Barcelona)
Naar verluidt staat de Mexicaan ook op de lijst van Feyenoord. Araujo is een typische moderne rechtsback. Santiago Gimenez zou zelfs al een goed woordje hebben gedaan voor zijn landgenoot in De Kuip. Slechts een half jaar geleden nam Barcelona Araujo nog voor vier miljoen euro over van LA Galaxy, maar de Catalanen zouden nu alweer ruimte willen maken in hun selectie. Ondertussen wacht Araujo nog op zijn debuut voor de Spaanse grootmacht.

Nathaniel Phillips (26 jaar, Liverpool)
Geen rechtsback, maar deze keer een centrale verdediger: door de dreigende Geertruida-exit staat Phillips namelijk ook op de radar van Feyenoord. Anderhalf jaar geleden was de stopper van Liverpool nog in beeld bij PSV, maar van een transfer kwam het toen niet. Phillips, die als stabiele stopper nooit doorbrak op Anfield en meerdere keren verhuurd werd, zou naar verluidt iets minder dan twaalf miljoen euro moeten kosten.

Hugo Siquet (20 jaar, SC Freiburg)
Het Belgische talent wordt op dit moment verhuurd aan Cercle Brugge, maar desondanks heeft Feyenoord ook een oogje op Siquet. De Stadionclub is echter niet de enige: onder meer RSC Anderlecht wordt ook genoemd voor de jeugdinternational, die bekendstaat als een vrij technische en aanvallende rechtsback.

Killian Sardella (21 jaar, RSC Anderlecht)
De talentvolle back is de vijfde en laatste mogelijke Geertruida-opvolger die in de afgelopen dagen genoemd is bij Feyenoord. De club van trainer Arne Slot zou bij Anderlecht geïnformeerd hebben naar de Belgische jeugdinternational. Voor Feyenoord is het een voordeel dat de talentvolle Sardella in de gehele achterhoede uit de voeten kan.

Mogelijk interessante targets

Jeremiah St. Juste (26 jaar, Sporting Portugal)
Het zou gevoelig, maar ook niet gek zijn als Feyenoord kijkt naar St. Juste bij een vertrek van Geertruida. De pijlsnelle verdediger heeft een verleden bij Feyenoord en beschikt over eenzelfde profiel als Geertruida: de twee zijn allebei snel, aan de bal zeker van hun zaak en kunnen zowel als rechtsback als centrale verdediger uit de voeten. Dinsdag werd echter bekend dat aartsrivaal Ajax St. Juste ook op de korrel heeft.

Milan van Ewijk (22 jaar, sc Heerenveen)
Het staat als een paal boven water dat Van Ewijk toe is aan een stap hogerop. Hij werd al een aantal keer voorzichtig genoemd bij Feyenoord, maar dit zou het ideale moment zijn voor de Rotterdammers om toe te slaan. Het is ook duidelijk dat Te Kloese zoekt naar een aanvallende rechtsback, terwijl Van Ewijk zeker voldoet aan die eis. Leuk detail: Van Ewijk was ook actief in de jeugd van Feyenoord, waar hij samenspeelde met onder meer Geertruida. Een terugkeer bij Feyenoord zou de cirkel dus rondmaken.

Rick Karsdorp (28 jaar, AS Roma)
Het zou een derde termijn van de Oranje-international in De Kuip betekenen, als hij daadwerkelijk terugkeert bij Feyenoord. Karsdorp groeide na een aantal jaar uit tot een gewaardeerde kracht bij AS Roma, maar door een relletje met trainer José Mourinho werd hij een tijd uit de selectie gezet. Het lijkt voor Karsdorp een mooi moment om te vertrekken uit Rome, terwijl Feyenoord in de afgelopen twee jaar enorm gegroeid is. Wie weet kan Champions League-voetbal ervoor zorgen dat een terugkeer haalbaar is, ook in financieel opzicht.

Agustín Giay (19 jaar, San Lorenzo)
De laatste keer dat Feyenoord een speler overnam van het Argentijnse San Lorenzo, in de persoon van Marcos Senesi, bleek dat een schot in de roos. Nog wat meer Zuid-Amerikaans gif zou nu niet misstaan in De Kuip, terwijl de jonge Giay al veel indruk heeft weten te maken in Argentinië. Hij staat zelfs te boek als een van de grotere talenten van de wereldkampioen. Met de jeugdinternational zou Feyenoord nu al een complete back in huis halen, die zowel aanvallend als verdedigend zijn steentje kan bijdragen.

Kandidaten met het oog op de toekomst

Thomas Beelen (22 jaar, PEC Zwolle)
PSV lijkt betere papieren te hebben, maar Feyenoord hoopt Beelen alsnog los te weken bij PEC Zwolle. Het is duidelijk dat de 1.90 meter lange stopper niet in beeld is voor de basis, maar in de schaduw van Gernot Trauner zou Beelen de kans krijgen om verder te groeien als speler. Met Mats Wieffer liet Feyenoord ook zien dat talentvolle spelers van promovendi zomaar uit kunnen groeien tot revelaties.

Xavier Mbuyamba (21 jaar, FC Volendam)
In zijn eerste jaar in het Kras Stadion bewees het opleidingsproduct van FC Barcelona en Chelsea dat hij het Eredivisie-niveau gemakkelijk aankan. Daardoor is hij ook een erg interessante optie voor Feyenoord, met het oog op de toekomst. Mbuyamba kan naast verdedigend ook in aanvallend opzicht een wapen zijn.

Sebastián Boselli (19 jaar, Defensor Sporting Club)
De Uruguayaan was één van de grote uitblinkers op het WK O20 in Argentinië. Mede dankzij Boselli legde Uruguay uiteindelijk beslag op de wereldtitel. De jeugdinternational speelt nog altijd in Uruguay en hoeft waarschijnlijk niet al te veel te kosten. Voor Feyenoord kan het zeker interessant zijn om de gok te wagen en het project aan te gaan met Boselli.