'Lazio gaat nieuw bod neerleggen bij AZ en benadert Alkmaarse vraagprijs'

'Lazio gaat nieuw bod neerleggen bij AZ en benadert Alkmaarse vraagprijs'

11-07-2023 08:25
41

AZ dreigt deze zomer de nodige steunpilaren kwijt te raken. Volgens Gianluca di Marzio maakt SS Lazio jacht op Milos Kerkez. Het verschil tussen vraag en aanbod lijkt niet heel groot meer.

De Romeinen staan op het punt om Sergej Milinković-Savić te verkopen aan Al Hilal. De Servische middenvelder moet zo'n veertig miljoen euro opleveren. Met een deel van dat geld wil Lazio aankloppen bij AZ. I Biancocelesti is van plan om een bod van twaalf miljoen euro neer te leggen in Alkmaar, meldt Di Marzio. De Nederlandse club zet in op een transfersom van vijftien miljoen. Een akkoord lijkt daarmee haalbaar.

Kerkez maakte het voorbije seizoen indruk in de ploeg van Pascal Jansen. De Hongaarse linksback (19) speelde 52 officiële duels, waarin hij goed was voor vijf doelpunten en zeven assists. "Er zijn clubs geïnteresseerd en recent heeft één club een bod gedaan", zei technisch directeur Max Huiberts al tegen het Noordhollands Dagblad. "Het is dan ook een heel bijzonder ventje. Ik maakte niet eerder mee dat een nieuwe speler op zó'n spectaculaire manier doorbrak en zich zo snel aanpaste aan het niveau." Kerkez ligt nog tot medio 2026 vast in het AFAS Stadion.

Naast Kerkez wordt er vanuit Italië ook hard getrokken aan Tijjani Reijnders en Jesper Karlsson. AC Milan wil spoedig een nieuw bod uitbrengen op de middenvelder, terwijl Napoli achter de Zweedse buitenspeler aanzit. Die laatste zou ook op sluimerende belangstelling van Lazio kunnen rekenen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!