Klare taal bij Feyenoord: 'Zolang Slot hier werkt, ben ik technisch directeur'

Klare taal bij Feyenoord: 'Zolang Slot hier werkt, ben ik technisch directeur'

13-07-2023 07:20
114

Dennis te Kloese blijft zowel algemeen directeur als technisch directeur bij Feyenoord. Het leek de bestuurder geen goed idee om dit seizoen een technisch man tussen hem en trainer Arne Slot in te zetten.

"Als Arne Slot wél was vertrokken, dan was de structuur zo inrichten zoals nu is gebeurd geen optie geweest", laat Te Kloese optekenen door het Algemeen Dagblad. "En mocht Arne ooit vertrekken, dan kijken we er zeker opnieuw naar. Maar mét Slot aan boord leek het mij niet handig om er een technisch directeur met eigen ideeën tussen te zetten."

Te Kloese heeft een deel van zijn takenpakket overgedragen aan Jelle Goes, manager Recruitment & Development, en Mark Ruijl, manager Global Football. Op die manier kan hij zich meer richten op de A-selectie. "Zolang Slot hier werkt, ben ik dus technisch directeur", aldus Te Kloese. "Arne is een toptrainer. En de manier waarop wij samenwerkten, dat liep volgens mij gewoon goed. Dan zet je er niet iemand tussen. Dat werkt volgens mij niet."

"Of een speler komt of niet , dat beslis ik", legt Te Kloese de samenwerking met Slot uit. "En ook of wij een speler verkopen. Maar er is zeker overleg met Arne Slot, uiteraard. En er is een raad van commissarissen. Het is echt niet zo dat ik wakker word en kan zeggen: zo, die gaan we vandaag eens even verkopen voor die en die prijs. Ik ben geen 'Don Corleone', die alle macht heeft bij deze club."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - mét Rik Elfrink!