NEC strikt Spaans jeugdinternational met ervaring in La Liga en Europa League

NEC strikt Spaans jeugdinternational met ervaring in La Liga en Europa League

14-07-2023 17:32
19

NEC heeft zich versterkt met Rober González. De 22-jarige Spaanse middenvelder komt op huurbasis over van Real Betis. De Nijmegenaren hebben ook een optie tot koop bedongen, zo maken ze vrijdag bekend.

Technisch directeur Carlos Aalbers is blij met de komst van González. "We zijn blij dat Rober voor NEC heeft gekozen. Rober is een linksbenige aanvallende middenvelder die ook op de rechtervleugel uit de voeten kan. Zijn technische vaardigheden, doelpunteninstinct en creativiteit zullen een waardevolle toevoeging zijn aan het aanvalsspel van het team. We wensen Rober veel succes bij NEC.

González doorliep de jeugdopleiding van Real Betis en schopte het tot het eerste elftal. De middenvelder kwam tot elf officiële wedstrijden in de hoofdmacht van de Spaanse club, waaronder drie wedstrijden in de Europa League. Daarnaast werd hij uitgeleend aan UD Las Palmas en Deportivo Alavés, waar hij gecombineerd tot twaalf treffers kwam in 84 wedstrijden.

González heeft zodoende ruime ervaring op het tweede niveau in Spanje. Ook kwam hij uit voor Spanje O16, O17, O18 en O20. Voetbal International meldde eerder dat hij als vermoedelijke opvolger van Elayis Tavsan geldt.