Stewart moet weer op zoek naar nieuwe trainer bij PSV: Ramzi maakt stap

Stewart moet weer op zoek naar nieuwe trainer bij PSV: Ramzi maakt stap

16-07-2023 07:25
38

Adil Ramzi staat voor een vertrek bij PSV. De 46-jarige trainer kan de Eindhovense beloften verruilen voor Wydad AC Casablanca, de grootste en meest succesvolle club van Marokko.

Ramzi geeft de naam van zijn nieuwe club zelf nog niet prijs, maar bevestigt dat een nieuw avontuur lonkt. "Het is heel moeilijk om PSV te verlaten, omdat het voelt als mijn tweede huis. Maar het klopt dat er interesse is", zegt de voormalig middenvelder tegen het Eindhovens Dagblad.

De in Marrakech geboren Ramzi ging na zijn spelerscarrière als jeugdtrainer aan de slag bij PSV. Hij was liefst tien jaar werkzaam op De Herdgang. In 2022 nam hij het stokje over van Ruud van Nistelrooij bij Jong PSV. Daarmee werd hij de eerste Marokkaanse trainer in het Nederlandse profvoetbal, iets waar hij trots op is.

"Ik ben PSV ontzettend dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen. Dat vergeet ik mijn leven niet meer", stelt Ramzi in het ED. "De dag dat ik hier mocht komen voetballen en daarna ook nog Jong PSV-trainer mocht worden, vergeet ik nooit meer. Trainer worden is een hele bijzondere stap geweest en ik had het ook zeker nog een seizoen willen doen. Wel is er nu de kans om hoofdcoach te worden en als dat helemaal rondkomt, wil ik ervoor gaan."

Onder leiding van Ramzi won Jong PSV afgelopen seizoen de prestigieuze Premier League International Cup. In de Keuken Kampioen Divisie eindigden de Eindhovense talenten als veertiende. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!