Ajax komt met bevestiging: Emanuelson (37) keert terug naar Amsterdam

Ajax komt met bevestiging: Emanuelson (37) keert terug naar Amsterdam

18-07-2023 10:50
97

Urby Emanuelson keert terug bij Ajax. De Amsterdamse club bevestigt dinsdagochtend dat de oud-international aan de slag gaat als assistent-trainer bij Jong Ajax.

Emanuelson (37) wordt de 'tweede assistent' van Dave Vos, naast de eerder aangestelde Yuri Rose. Hij komt over van FC Utrecht en tekent in Amsterdam een contract tot de zomer van 2025. De technische staf van Jong Ajax is nu compleet.

Wedden

Meer odds

"Ik vind het heel erg leuk om terug te keren", reageert Emanuelson op de clubsite. "Als achtjarig jongetje liep ik al bij De Meer binnen en als je dan hoort dat Ajax interesse heeft, dan bloeien die oude herinneringen weer op. Ik ben hartstikke blij om terug te zijn. Binnen de staf van Jong Ajax wil ik mijn creativiteit overbrengen op de talenten, zowel binnen als buiten het veld. Ik heb heel veel zin om mijn kennis te delen met de spelers."

Emanuelson doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde tussen 2004 en 2011 bijna 200 wedstrijden in de hoofdmacht. Daarna stond hij onder contract bij AC Milan, Fulham, AS Roma, Atalanta Bergamo, Hellas Verona, Sheffield Wednesday en FC Utrecht. Vorig seizoen speelde hij voor Ajax Amateurs.