'Liverpool gaat Henderson kwijtraken: captain gaat exorbitant salaris opstrijken'

'Liverpool gaat Henderson kwijtraken: captain gaat exorbitant salaris opstrijken'

19-07-2023 21:59 Laatste update: 22:14
49

Liverpool gaat zijn aanvoerder zo goed als zeker verliezen. Volgens verschillende media staat de Jordan Henderson op het punt om de overstap naar het Al Ettifaq van Steven Gerrad te maken.

Het was al bekend dat Henderson in serieuze belangstelling stond van Al Ettifaq, dat vorig jaar zevende werd in de Saudische competitie. Nu heeft de club uit de oliestaat ook een akkoord bereikt met Liverpool. The Reds ontvangen sowieso een transfersom van een kleine veertien miljoen euro, die via bonussen nog verder kan oplopen.

Daarentegen ligt het salaris dat de Engels international gaat verdienen bij Al Ettifaq wel op straat. Henderson, die op Anfield nog twee jaar contract had, gaat wekelijks zo'n 800.000 euro opstrijken, wat neerkomt op maar liefst 41 miljoen euro per jaar.

Naast Henderson lijkt ook zijn middenveldpartner Fabinho spoedig naar Saudi-Arabië te vertrekken. De Braziliaan staat in de concrete belangstelling van Al-Ittihad, waar N'Golo Kanté en Karim Benzema ook onder contract staan. Fabinho sloeg het Liverpool-trainingskamp al over door de transferperikelen, terwijl Henderson, die al twaalf jaar actief is op Anfield, datzelfde trainingskamp nu gaat verlaten, om zijn transfer af te ronden.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!