'Kleine viervoeters van Fabinho als gevaarlijk gezien: Saudische transfer onzeker'

'Kleine viervoeters van Fabinho als gevaarlijk gezien: Saudische transfer onzeker'

24-07-2023 13:56
50

De transfer van Fabinho naar Al Ittihad is om wel heel opmerkelijke reden in gevaar. De Braziliaan heeft twee Franse buldoggen, die vermoedelijk niet welkom zijn in Saudi-Arabië. Dat melden Britse media, waaronder The Sun en The Guardian.

Fabinho leek hard op weg om Liverpool te verruilen voor Al Ittihad, dat zo'n 46 miljoen euro voor hem wil betalen. De transfer is echter op de tocht komen te staan nu zijn honden mogelijk niet mee kunnen. Hoewel de Franse buldog er niet bepaald dreigend uitziet, worden alle buldoggen geweerd in Saudi-Arabië. Het Arabische land bestempelt het ras als 'gevaarlijk en agressief'. Er zijn slechts een paar uitzonderingen, als ze bijvoorbeeld als waakhonden worden ingezet.

De 29-jarige middenvelder zou zijn handtekening pas willen zetten, zodra hij duidelijkheid heeft dat zijn honden mee mogen. Als de trouwe viervoeters niet welkom zijn, dan zouden Fabinho en zijn vrouw de hele deal willen afblazen. Ittihad versterkte zich eerder deze zomer al met onder anderen N'Golo Kanté en Karim Benzema.