'Barcelona maakt plannen en belt met Paris Saint-Germain over Mbappé'

'Barcelona maakt plannen en belt met Paris Saint-Germain over Mbappé'

24-07-2023 16:08 Laatste update: 16:25
111

FC Barcelona mengt zich in de race om Kylian Mbappé. Met dat opvallende nieuws pakt L'Équipe uit. Maandag belt de Catalaanse grootmacht met Paris Saint-Germain om een eventuele deal te bespreken.

L'Équipe spreekt van een 'telefonisch overleg' tussen Barcelona en PSG. Daarin zal de belangstelling van de Catalanen in de Franse superster (24) ter tafel komen. Barça is bereid meerdere spelers in de mogelijke deal te betrekken. De noodlijdende club beschikt niet over de financiën om Mbappé zomaar over te nemen.

Chelsea, Manchester United, Internazionale en Tottenham Hotspur hebben ook geïnformeerd, klinkt het. Vanuit Spanje wordt in de tussentijd gemeld dat een staflid van Barcelona haast niet kan geloven dat Mbappé op de verlanglijst staat in Camp Nou. "Je maakt een grapje, toch?", tekent Diario AS op.

Maandag werd bekend dat Al Hilal een recordbod van 300 miljoen euro heeft uitgebracht op Mbappé. PSG wil de aanvaller, die in één jaar 700 miljoen euro kan verdienen in Saudi-Arabië, dolgraag verkopen, zodat Mbappé in de zomer van 2024 niet transfervrij naar Real Madrid verkast.

Al Hilal zou het duizelingwekkende bedrag al vóór de uitsluiting van Mbappé bij PSG hebben neergelegd in Parijs. De Saudische club was eerder ook in de race voor Lionel Messi, die uiteindelijk voor Inter Miami CF koos. Sergej Milinkovic-Savic (SS Lazio) en Kalidou Koulibaly (Chelsea) verhuisden wel naar Riyad.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Edwin Winkels & Daniel Reyes!