Excelsior haalt weer een Zweed, nu bij de kampioen: 'Het gaat snel met hem'

Excelsior haalt weer een Zweed, nu bij de kampioen: 'Het gaat snel met hem'

29-07-2023 13:20
8

Excelsior heeft opnieuw een aanvaller uit Zweden gehaald. Oscar Uddenäs komt over van landskampioen BK Häcken en tekent een contract voor drie seizoenen in Kralingen, met een optie voor een extra jaar.

Uddenäs is een twintigjarige vleugelspeler. "Het is de afgelopen jaren snel gegaan met de talentvolle Oscar Uddenäs", reageert technisch manager Niels van Duinen op de website van Excelsior. "Hij promoveerde in 2020 met Värnamo naar de hoogste divisie in Zweden en afgelopen jaar werd hij met BK Häcken kampioen van de Allsvenskan. Oscar wil graag in de Eredivisie spelen en meestrijden om het doel van Excelsior te bereiken: ons opnieuw handhaven in de Eredivisie. Met zijn linkerbeen, diepte en scorend vermogen kan hij hieraan een belangrijke bijdrage gaan leveren."

De jonge Zweed arriveerde vrijdagochtend in Nederland, nadat hij woensdag nog op de Faeröer eilanden was voor de uitwedstrijd van BK Häcken tegen KÍ Klaksvík in de voorrondes van de Champions League. "Het is goed om nu hier te zijn", zegt de buitenspeler, die na Richie Omorowa en Casper Widell de derde zomerversterking uit Zweden is. "Casper ken ik van het nationale team en ik heb hem gebeld toen Excelsior belangstelling toonde. Hij is hier nu een paar weken en was erg positief. Dat zorgde ervoor dat de keuze om naar Excelsior te komen voor mij makkelijker werd."

Uddenäs is al de achtste aanwinst van Excelsior in aanloop naar het nieuwe seizoen. Hij is één van de beoogde vervangers van Marouan Azarkan, die naar FC Utrecht vertrok.