'PSV meldt zich bij Anderlecht voor verdediger en hoort 20 miljoen als vraagprijs'

'PSV meldt zich bij Anderlecht voor verdediger en hoort 20 miljoen als vraagprijs'

01-08-2023 21:25 Laatste update: 23:29
232

PSV heeft bij Anderlecht navraag gedaan voor de beschikbaarheid van Zeno Debast. Dat melden Feyenoord Transfermarkt, Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. De talentvolle international van België moet twintig miljoen euro kosten, maar de Eindhovenaren hebben nog geen bod gedaan.

Debast zou zelf niet onwelwillend tegenover een transfer naar PSV staan. De negentienjarige Belg wordt in eigen land gezien als één van de grootste talenten van zijn generatie. In september 2022 maakte Debast op achttienjarige leeftijd zijn debuut voor de Rode Duivels. Bij Anderlecht staat hij nog tot 2025 onder contract.

PSV is zeker niet de enige club die aast op Debast. De Eindhovenaren brachten nog geen officieel bod uit. Tien tot vijftien miljoen euro voldoet aan de marktwaarde van Debast, meldt het Eindhovens Dagblad. PSV toonde eerder ook interesse in Davinson Sánchez (Tottenham Hotspur) voor dezelfde positie in het centrum van de verdediging.

Debast is pas negentien jaar, maar hij speelde al 57 officiële wedstrijden voor Anderlecht. Bij de Belgische club heeft hij een vaste basisplaats naast Jan Vertonghen in het centrum van de verdediging. Hij speelde ook al drie interlands.

Wat betreft uitgaande transfers in de verdediging is Jordan Teze een belangrijk onderwerp. Voor de jeugdexponent van PSV zou genoeg interesse zijn, maar er is nog geen club die concrete actie onderneemt. Zodra er wel doorgepakt wordt, dan is de kans op een vertrek aanwezig.