The Athletic: Ajax en Brighton bereiken principeakkoord over transfer van Kudus

The Athletic: Ajax en Brighton bereiken principeakkoord over transfer van Kudus

05-08-2023 20:01 Laatste update: 20:15
373

Ajax en hebben een principeakkoord bereikt over de transfer van Mohammed Kudus. De Amsterdammers ontvangen ongeveer veertig miljoen euro voor de Ghanees, meldt The Athletic zaterdagavond.

Daarmee wordt Kudus de duurste aankoop ooit van Brighton. Het record is nu nog in handen van João Pedro, die deze zomer voor zo'n 34 miljoen euro overkwam van Watford. De 23-jarige aanvallende middenvelder nadert zelf ook een persoonlijk akkoord met The Seagulls. Manager Roberto De Zerbi zou zich sterk maken voor zijn komst. De Italiaan heeft Kudus als 'key target' bestempeld. 

Kudus ligt nog tot medio 2025 vast in de Johan Cruijff Arena, maar een aanbieding om zijn contract te verlengen sloeg hij af. Eerder informeerde ook Chelsea naar de Ghanese international. The Blues pakten echter niet door en Arsenal haakte af. Kudus was het afgelopen seizoen een lichtpuntje bij Ajax in een teleurstellend seizoen. Hij scoorde achttien keer en gaf zeven assists in 42 officiële duels. Hij begon het seizoen als spits, maar vond vooral als hangende rechtsbuiten zijn draai.

Na Jurriën Timber en Dusan Tadic wordt Kudus de volgende steunpilaar die vertrekt bij Ajax. Edson Álvarez stevent bovendien op een transfer naar West Ham United af. Daarnaast leverde onder meer Calvin Bassey een fors bedrag op, waardoor technisch directeur Sven Mislintat zich nu ook kan laten gelden. Voetbal International schreef al dat de Amsterdammers op zoek gaan naar een vervanger van Kudus.

Kudus speelt nu drie seizoenen voor Ajax, dat hem in 2020 voor negen miljoen euro overnam van FC Nordsjaelland. Bij Brighton lijkt hij de opvolger te worden van de naar Liverpool vertrokken Alexis Mac Allister. Ook Moises Caicedo zou nog kunnen vertrekken, maar een bod van 92 miljoen euro van Chelsea bleek nog niet genoeg.