Ajax-debutant maakt geen onuitwisbare indruk: 'Draaicirkel van een vrachtwagen'

Ajax-debutant maakt geen onuitwisbare indruk: 'Draaicirkel van een vrachtwagen'

08-08-2023 07:56 Laatste update: 09:14
296

Het debuut van Jakov Medic kon Valentijn Driessen niet echt bekoren. De Kroatische centrumverdediger maakte tijdens het oefenduel met Borussia Dortmund zijn officieuze debuut voor de Amsterdammers. Volgens Driessen valt er nog een hoop te sleutelen aan zijn spel.

"Hij stond er een kwartier in, en toen lagen er al twee in het netje bij Ajax", vertelt Driessen in de podcast Kick-Off van De Telegraaf over het debuut van Medic. "Hij heeft een draaicirkel van een vrachtwagen. Hij is niet echt snel en wendbaar. Het is echt zo’n Duitse verdediger die je bij bijvoorbeeld Union Berlin ziet. Dat zijn jongens van de gestampte pot, kom daar maar eens langs."

Volgens Driessen is het ook niet gek dat Medic nog op deze manier speelt, omdat ze in Duitsland gek zijn op dat soort verdedigers. De centrumverdediger werd overgenomen van de Duitse tweedeklasser St. Pauli. "In Duitsland houden ze van zulke spelers. Bij Dortmund stond ook zo’n houthakker achterin, daar zijn ze daar helemaal weg van. Maar als je ziet hoe kwetsbaar ze zijn, ook Dortmund achterin. En Medic was ook heel kwetsbaar.”"