Feyenoord haalt 'heel vriendelijke jongen' in huis: 'Een fysiek, pff... Heel hoog'

Feyenoord haalt 'heel vriendelijke jongen' in huis: 'Een fysiek, pff... Heel hoog'

08-08-2023 10:32 Laatste update: 10:46
53

Feyenoord heeft met Ayase Ueda een spits binnengehaald met 'enorme kracht' en springveren in zijn benen. Dat vertelt Teun Wilke Braams, een in Mexico geboren oud-speler van sc Heerenveen en Cercle Brugge, aan De Telegraaf.

Wilke speelde in België samen met Ueda en keek soms zijn ogen uit. "Ayase heeft een fysiek, pfff… Hoe hij kan springen: hij komt echt heel hoog. Hij heeft enorme kracht en potentie in zijn benen, kan ook heel snel wegsprinten", aldus de Mexicaanse Nederlander.

Ueda (24) maakte vorig seizoen 22 competitiegoals voor Cercle Brugge, nota bene in zijn debuutseizoen. "Wat hem echt goed maakt, is dat hij altijd heel rustig is voor de goal", vervolgt Wilke. "Hij heeft het vermogen om ook in de drukte met weinig handelingen, heel snel tot een schot te komen en maakt het dan ook goed af."

Bovendien is Ueda niet alleen een spits. "Want Ayase kan ook verschillende posities invullen. Ik weet niet of Santi (Gimenez, red.) gaat blijven, maar als hij blijft, kunnen ze ook heel complementair functioneren. Dat zie ik zeker zitten, die twee wil je samen op het veld hebben. Ik denk ook niet dat ze hem voor de bank hebben gehaald."

"Of hij een sensatie wordt? Ik wil Ayase niet te veel druk opleggen, haha", houdt Wilke zich in. Over de persoonlijkheid van Ueda, die Feyenoord maximaal tien miljoen euro kost, is hij ook erg te spreken. "Een heel rustig en vriendelijke jongen, die zeker niet naast zijn schoenen zal lopen."