Steijn bevestigt Álvarez-vertrek en gaat in op vervanger: 'Hij komt in de buurt'

Steijn bevestigt Álvarez-vertrek en gaat in op vervanger: 'Hij komt in de buurt'

08-08-2023 14:47 Laatste update: 15:01
97

Edson Álvarez is momenteel bezig om zijn transfer van Ajax naar West Ham United af te ronden. Dat heeft Maurice Steijn, de trainer van de Amsterdammers, bevestigd op de Open Dag van Ajax. 

"Hij (Álvarez, red.) is de laatste hobbels aan het afronden van de transfer", aldus Steijn voor de camera van ESPN. De 49-jarige oefenmeester geeft vervolgens aan dat het om West Ham gaat, de club waarmee de verdediger annex middenvelder de afgelopen weken nadrukkelijk mee in verband werd gebracht. Eerder op dinsdag werd al bekend dat de Mexicaan op zeer korte termijn zijn handtekening gaat zetten bij The Hammers. Naar verluidt is er een kleine 40 miljoen euro met de transfer gemoeid. 

"Moet hij vervangen worden?", werd Steijn vervolgens gevraagd. "Daar moeten we nog naar kijken. In principe hebben we nog niet echt zo'n speler die echt heel goed voor de balans zorgt. We hebben natuurlijk Tahirovic (Benjamin, red.) binnengehaald, maar die is ook nog jong. Hij komt al wel in de buurt, maar we moeten dalijk gaan kijken of we in de totale balans nog een controleur nodig hebben. Ik denk het wel, maar soms valt een elftal ook in elkaar."