Sneijder bedankt voor Ajax-rol: 'Koers die ver weg staat van mijn DNA'

Sneijder bedankt voor Ajax-rol: 'Koers die ver weg staat van mijn DNA'

08-08-2023 19:34
204

Wesley Sneijder ziet af van een mogelijke rol bij Ajax. De recordinternational besluit de stekker uit de gesprekken te trekken nu de Amsterdammers zijn terugkeer 'on-hold' hebben gezet.

Sneijder richt zich via Instagram tot de Ajax-fans. 'Zoals jullie weten heb ik de afgelopen maanden met Ajax gesproken over een terugkeer in de technische staf. Dit in combinatie met mijn beginnende trainersopleiding bij de KNVB en mijn brandende verlangen om iets terug te doen voor mijn club Ajax. Niet alleen wanneer het goed gaat, maar juist bij tegenwind', schrijft de voormalig spelmaker, die zijn jeugdopleiding genoot bij de club en tussen 2002 en 2007 schitterde in de Johan Cruijff Arena.

'Ajax heeft nu eenzijdig de gesprekken on-hold gezet', vervolgt een teleurgestelde Sneijder. 'Dit geeft mij geen basis voor samenwerken en zeker niet het gevoel van warm thuiskomen in een warm bad bij mijn jeugdliefde. Ajax kiest voor een koers die ver weg staat van het DNA waarin ik ben opgegroeid. Ik hoop dat dit leidt tot succes en ik wens ook oprecht iedereen bij Ajax het allerbeste.'

Sneijder besluit zijn boodschap met 'Eens een Ajacied, altijd een Ajacied'. Een maand geleden kwam naar buiten dat Sneijder contact had gezocht voor een rol in de staf van Maurice Steijn. De Amsterdammers leken daar niet onwelwillend tegenover te staan. Na een verzoeningsgesprek met de F-Side, de harde kern, leek niets een terugkeer van Sneijder in de weg te staan. Het loopt dus echter anders.

Steijn zei eerder op de dag nog dat de gesprekken slechts 'heel even on-hold waren gezet'. "Ik vind dat wij dat soort spelers dan een podium moeten geven. Maar goed, er is een hele hoop gebeurd tussendoor. Wij gaan er bij hem op terugkomen, absoluut", beloofde de oefenmeester.