PSV op rapport: hoge cijfers voor swingende aanval en Bosz, één onvoldoende

PSV op rapport: hoge cijfers voor swingende aanval en Bosz, één onvoldoende

08-08-2023 22:24 Laatste update: 22:31
220

PSV staat met één been in de play-offs van de Champions League: 4-1. Sturm Graz bleek een maatje te klein voor de ploeg van Peter Bosz, die met name de aanvallers stuk voor stuk zag uitblinken. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Walter Benítez - 6: veel kreeg Benítez niet te doen, toch kreeg de Argentijnse keeper een doelpunt om de oren. De harde kopbal van Jon Gorenc-Stankovic was hem te machtig.

Jordan Teze - 6: niet op zijn favoriete plek in het centrum, maar Teze volbracht zijn taken geconcentreerd. Misschien had hij aanvallend wat meer kunnen bijdragen tegen de povere Oostenrijkers.

André Ramalho - 6: een jaar geleden stond hij met een blunder aan de basis van de Champions League-eliminatie tegen Rangers FC. Nu speelde de Braziliaan een gedegen wedstrijd, al was het voetballend aan de magere kant. Bij Ramalho is dat niks nieuws.

Olivier Boscagli - 7: als er één verdediger is die niet snel gewisseld zal worden, is het Boscagli. Met zijn opbouwende kwaliteiten is Boscagli cruciaal voor PSV. Een zekerheidje achterin.

Patrick van Aanholt - 5: het was niet de avond van Van Aanholt. In een tijdsbestek van enkele minuten liet hij zich verschalken bij de goal van Sturm Graz én verknalde hij een zekere PSV-treffer door de bal in buitenspelpositie binnen te tikken. Niet handig.

Ibrahim Sangaré - 7,5: was de 4-1 tegen Sturm Graz zijn laatste doelpunt voor PSV? De Premier League lonkt. Buiten zijn goal was Sangaré weinig in beeld en een groter compliment kun je een controlerende middenvelder eigenlijk niet geven.

Joey Veerman - 7: vorig jaar was Veerman met zijn goals goud waard in de Europese voorrondes. Nu scoorde hij niet, maar de ontwikkeling die hij sindsdien heeft doorgemaakt is overduidelijk. Een dikke voldoende.

Isaac Babadi - 8: PSV heeft weer een pareltje in huis. Bij zijn Europese debuut schreef de achttienjarige Babadi zijn eigen jongensboek door binnen vier minuten te scoren. Ook daarna speelde hij een dijk van een wedstrijd. Babadi 'ziet' het spelletje.

Johan Bakayoko - 8: een assist bij de 1-0, een assist bij de 2-0... Bakayoko zat er meteen lekker in. PSV moet de Belg nog even aan de ketting leggen, want de scouts van het geïnteresseerde Napoli én Paris Saint-Germain hebben dit ook gezien.

Luuk de Jong - 8: niet voor niets staat hij te boek als een van de beste koppers van Europa. De manier waarop De Jong de bal van zijn hoofd liet glijden bij de 2-0 zie je niet vaak. Even later maakte hij ook zijn zestiende Europese goal in PSV-dienst.

Noa Lang - 7,5: de Johan Cruijff Schaal-matchwinner bezorgde ook de verdedigers van Sturm Graz een bijzonder vervelende avond. Elke keer als Lang aan de bal komt, schuif je naar het puntje van je stoel.

Invallers
Ismaël Saibari - x: viel na 64 minuten in voor Babadi en speelde te kort voor een beoordeling.
Ricardo Pepi - x: viel na 84 minuten in voor De Jong en speelde te kort voor een beoordeling.
Yorbe Vertessen - x: viel na 84 minuten in voor Bakayoko en speelde te kort voor een beoordeling.

Peter Bosz - 7,5: het is lang geleden dat PSV met zó veel intensiteit, plezier en vertrouwen speelde en dat valt niet los te zien van Bosz' entree. En dat terwijl tien van de elf basisspelers vorig jaar ook al onder contract stonden in Eindhoven.