Sparta shopt in de Domstad: volgende linksback van Utrecht komt definitief over

Sparta shopt in de Domstad: volgende linksback van Utrecht komt definitief over

10-08-2023 18:47
30

Sparta Rotterdam heeft na Django Warmerdam nu ook Djevencio van der Kust overgenomen van FC Utrecht. De Surinamer heeft een contract tot de zomer van 2026 getekend op Het Kasteel. Zijn voormalig ploeggenoot Warmerdam is nu dus weer zijn concurrent.

Van der Kust speelde afgelopen half jaar op huurbasis voor het Amerikaanse Houston Dynamo. Na zijn terugkeer in Nederland bleek dat hij in Utrecht overbodig was. Met Souffian El Karouani heeft Utrecht al een linksback in de gelederen. Sparta heeft wel een transfersom moeten betalen, aangezien het contract van de linksback in Utrecht nog tot medio 2025 liep. Hoe hoog die som precies is maken beide clubs niet bekend.

Wedden

Meer odds

"Vanwege toenemende concurrentie op zijn positie was voor Djevencio het perspectief op speeltijd dit seizoen desalniettemin gering", legt technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht uit. "Dat maakte dat Djevencio en wij openstonden voor een transfer. Met Sparta Rotterdam zijn we tot een passende oplossing gekomen voor het nog doorlopende contract van Djevencio, die we willen bedanken voor zijn jarenlange inzet voor FC Utrecht en veel succes wensen in de toekomst."

Eerder haalde Sparta dus ook al Warmerdam op bij Utrecht. Daarnaast haalden de Rotterdammers nog zeven nieuwe spelers naar Het Kasteel. Utrecht ging daarin nog over Sparta heen. In de Domstad kochten ze maar liefst elf nieuwe spelers aan voor komend seizoen. Drie daarvan werden eerder al gehuurd.