Heracles doet zaken met FC Utrecht: 'Aantal weken geleden niet verwacht'

Heracles doet zaken met FC Utrecht: 'Aantal weken geleden niet verwacht'

11-08-2023 19:19 Laatste update: 19:22
30

Heracles Almelo heeft doelman Fabian de Keijzer overgenomen van FC Utrecht. De keeper, die door de komst van Vasilis Barkas geen uitzicht meer had op een plek onder de lat, tekent tot de zomer van 2027 bij de promovendus.

De Keijzer kreeg in de Domstad te horen dat hij met Mattijs Branderhorst moest uitvechten wie eerste keeper zou worden. Dat veranderde toen de komst van Barkas plots haalbaar werd. De Keijzer wilde vertrekken en die wens werd gehonoreerd. "Voor mij is dit een goede vervolgstap in mijn carrière", zegt de goalie op de website van Heracles.

Wedden

Meer odds

"Heracles Almelo toonde veel interesse en dat straalt vertrouwen uit. Het is een familieclub met een mooi verleden en goede faciliteiten. Daarnaast kunnen jonge spelers zich hier uitstekend ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om hier te spelen."

Nico Jan Hoogma, technisch directeur bij Heracles, is blij met de komst van De Keijzer. "Met Fabian hebben we een talentvolle keeper in huis gehaald. Hij heeft alle nationale jeugdteams van de KNVB doorlopen en al wedstrijden in de benen op Eredivisie-niveau."

Op de officiële kanalen van Utrecht neemt De Keijzer afscheid. "Dat ik nu de deur van Stadion Galgenwaard achter me dichtrek, had ik een aantal weken geleden niet verwacht. Maar: ook dat is voetbal", aldus de doelman, die trots is op zijn periode bij Utrecht.