Groningen wint eerste duel in KKD na tijdelijke staking, Cambuur pakt nipt punt

11-08-2023 22:07 Laatste update: 22:27
156

FC Groningen heeft vrijdag de eerste wedstrijd in het Keuken Kampioen Divisie-seizoen met een overwinning afgesloten. Cambuur redde in de 98ste minuut een punt tegen FC Emmen

FC Groningen - Jong Ajax 4-1

FC Groningen startte vrijdag aan het eerste duel in de Keuken Kampioen Divisie en rekende af met Jong Ajax. Na een half uur kwam de thuisploeg op voorsprong door Marco Rente en in de tweede helft werd de score verdubbeld door Romano Postema. Vanwege een gegooide bierbeker op het veld werd het duel echter tijdelijk stilgelegd, iets wat Groningen aan het einde van het vorige seizoen vaak overkwam.

Het duel werd na een tijdje weer hervat en Groningen kwam niet meer in de problemen. Tomas Suslov tekende voor de derde treffer en Jong Ajax deed via Christian Rasmussen iets terug. In de slotfase werd de eindstand op 4-1 bepaald door Johan Hove.

SC Cambuur - FC Emmen 2-2

FC Emmen heeft de kraker tegen SC Cambuur teleurstellend afgesloten. Beide ploegen degradeerden het afgelopen seizoen uit de Eredivisie, wat voor een interessante krachtmeting zorgde. Emmen kwam in de eerste helft op een 0-2 voorsprong door Ben Scholte en Jeff Hardeveld. In de tweede helft knokte Cambuur zich echter terug: Michael Breij sloeg toe na ruim een uur en in de 98ste minuut viel de gelijkmaker door Wiebe Kooistra.