PSV en Bosz openen met een zege: Eindhovenaren te sterk voor FC Utrecht

12-08-2023 18:28 Laatste update: 18:31
140

PSV-trainer Peter Bosz heeft bij zijn Eredivisie-rentree weten te winnen. De Eindhovenaren waren, mede dankzij een geweldige bevlieging van Noa Lang, in eigen huis te sterk voor FC Utrecht: 2-0.

Bosz hield na de overwinning op Sturm Graz (4-1) vast aan dezelfde namen. De achttienjarige Isaac Babadi stond dus wederom aan de aftrap. Zijn concurrent, kersverse aanwinst Malik Tillman, zat al op de bank. PSV begon sterk aan de wedstrijd, met onder andere een grote kans voor Babadi. Het talent stond oog in oog met Utrecht-keeper Vasilis Barkas, maar kwam als verliezer uit de strijd.

Na meerdere mogelijkheden ging de PSV-storm wat liggen en kwam Utrecht er een aantal keer gevaarlijk uit. Na ruim twintig minuten had Anastasios Douvikas de uitgelezen kans om de bezoekers op voorsprong te zetten. Na slap optreden van André Ramalho dook de Griek op voor Walter Benítez. In plaats van breed spelen op zijn ploeggenoot, schoot Douvikas de bal naast.

Met een halve omhaal was Douvikas even later opnieuw dichtbij, waarna PSV het initiatief weer naar zich toe trok. Het leidde tot kansen voor onder meer Joey Veerman, maar de openingstreffer bleef uit. Beide ploegen leken met de brilstand te gaan rusten, tot Lang van zich liet horen. Na een individuele actie schoot de buitenspeler verwoestend raak: 1-0.

Babadi bleef na rust in de kleedkamer achter. Hij werd vervangen voor Ismael Saibari, die een gretige indruk maakte. De aanvallende middenvelder zag een poging van afstand op schitterende wijze gekeerd worden door Barkas, nadat Lang één op één al een grote kans onbenut liet. De verlossing kwam pas dertien minuten voor tijd. Yorbe Vertessen, ingevallen voor Lang, bepaalde met een bekeken schuiver de eindstand op 2-0.

Daarmee was de zege voor PSV veiliggesteld. Vlak voor tijd nog een mooi moment in het Philips Stadion, toen de zeventienjarige Tygo Land zijn entree in de Eredivisie voor PSV maakte. Voor de Eindhovenaren kan de blik op Sturm Graz, dat dinsdag in Oostenrijk de opponent is. Het eerstvolgende Eredivisie-duel voor PSV is op zaterdag 19 augustus. Dan treft de ploeg van Bosz Vitesse.