'Persoonlijk drama: Rulli zou maandag naar Duitsland vliegen voor transfer'

'Persoonlijk drama: Rulli zou maandag naar Duitsland vliegen voor transfer'

14-08-2023 14:09 Laatste update: 14:11
100

De timing van de blessure van Ajax-doelman Gerónimo Rulli is in meerdere opzichten bijzonder pijnlijk. Persoonlijk heeft de Argentijn ook veel reden tot balen: volgens het Argentijnse Tyc Sports zou Rulli maandag naar Duitsland vliegen om een transfer naar Bayern München af te ronden.

Zover zal het niet meer komen. Ajax maakte eerder op de maandag bekend dat Rulli met een schouderblessure minimaal tot de winterstop uit de roulatie is. Om die reden kan hij een streep door een transfer naar Bayern zetten. Der Rekordmeister is op zoek naar een nieuwe doelman, omdat Manuel Neuer nog geblesseerd is en Yann Sommer vertrokken is.

Rulli had de beste papieren om die vacature in te vullen, nadat Kepa Bayern afwees en voor Real Madrid koos. TyC Sports weet dat Rulli het komende halfjaar bij Ajax gaat herstellen van zijn schouderblessure, die hij in het duel met Heracles Almelo (4-1) opliep. Rulli kwam in botsing met spits Jizz Hornkamp en moest per brancard van het veld worden getild.

Sevilla-goalie Yassine Bounou lijkt de belangrijkste kandidaat om naar Bayern te verkassen. De Andalusiërs verlangen naar verluidt zo'n dertig miljoen euro voor de Marokkaan.