Update: Utrecht huurt Eredivisie-bekende en haalt officieel negende zomeraanwinst

Update: Utrecht huurt Eredivisie-bekende en haalt officieel negende zomeraanwinst

18-08-2023 10:50 Laatste update: 10:52
149

FC Utrecht gaat zich versterken met Ryan Flamingo, meldt De Telegraaf. De twintigjarige middenvelder, die ook in de defensie uit de voeten kan, wordt gehuurd met een optie tot koop van Sassuolo.

Flamingo kwam het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Vitesse, dat ook een optie tot koop had bedongen. De Arnhemmers wilden deze optie graag lichten. Dat was niet haalbaar, waardoor Flamingo na vorig seizoen terugkeerde in Italië. De multi-inzetbare speler moet de negende zomerversterking worden in de Domstad.

Wedden

Meer odds

Vorig seizoen kwam Flamingo tot 34 officiële wedstrijden voor Vitesse, waarin hij drie keer scoorde. Hij begon in de jeugdopleiding van Almere City, die hij in 2021 verruilde voor Sassuolo. Flamingo speelde nooit een officieel duel in de hoofdmacht van de Italianen.

Oscar Fraulo
Utrecht hoopt ook nog op de komst van Borussia Mönchengladbach-middenvelder Oscar Fraulo, zo meldde VoetbalPrimeur eerder deze week. De negentienjarige Deen geldt als voornaamste kandidaat om Luuk Brouwers te vervangen. Brouwers is dicht bij een move naar sc Heerenveen, waar hij wordt herenigd met trainer Kees van Wonderen, met wie hij al bij Go Ahead Eagles succesvol samenwerkte. Met de overgang van Brouwers gaat 750.000 euro gemoeid.

Update: Utrecht heeft vrijdagochtend officieel melding gemaakt van de komst van Flamingo. De verdediger wordt inderdaad voor één jaar gehuurd van Sassuolo met een optie tot koop. "Ryan is een krachtige verdediger en is ook een optie als verdedigende middenvelder. Hij staat defensief zijn mannetje, legt veel energie en power in zijn spel en is tevens offensief een extra wapen bij spelhervattingen", vertelt technisch directeur Jordy Zuidam over de nieuwe aanwinst in de Domstad.