Slot: 'Ik zei: verwacht nu dat niemand jou goed zal vinden in komende zes duels'

Slot: 'Ik zei: verwacht nu dat niemand jou goed zal vinden in komende zes duels'

18-08-2023 14:59
103

Arne Slot is in gesprek gegaan met Mats Wieffer, nadat de middenvelder van Feyenoord erg zelfkritisch was na het treffen met Fortuna Sittard (0-0). Slot denkt dat zijn pupil nu onder een vergrootglas zal komen te liggen.

"Persoonlijk ben ik ook nog niet mezelf. Ik ben nog niet de Mats van vorig jaar", zei Wieffer onder meer na de remise tegen Fortuna. Slot vond de middenvelder wel erg zelfkritisch. "Ja, ik heb het daar inderdaad met hem over gehad", vertelt de coach op de persconferentie in aanloop naar het duel met Sparta Rotterdam. "Ik vond hem ook erg zelfkritisch. Mijn opa, die helaas overleden is, zei vroeger: als je een keer de naam hebt van te vroeg opstaan, kom je nooit meer te laat."

"Oftewel: als een of twee mensen vinden dat je niet goed hebt gespeeld en je dat zelf in zulke extreme mate gaat onderkennen...", vervolgt Slot. "Ik zei tegen Mats: ik verwacht dat niemand jou nog goed gaat vinden in de komende zes wedstrijden. Elke keer balverlies zal worden uitvergroot. Het is wel goed om naar je eigen prestatie te kijken na een verloren wedstrijd, maar je kunt er ook in doorslaan."

"Nu ga ik weer chargeren, maar het is bijna een landelijke discussie dat hij uit vorm is", lacht Slot. "Hij heeft een mindere helft gespeeld, die was wel slecht. Maar ik vond dat hij zich in de tweede helft prima herstelde. Mats heeft sowieso iets over zich heen hangen dat wanneer het even tegenzit, de hele wereld dat ziet. Dat heeft hij al sinds de eerste dag dat hij bij ons is. Ook daar hebben we het over."