Goudhaantje Steijn bezorgt FC Twente moeizame overwinning op PEC Zwolle

Goudhaantje Steijn bezorgt FC Twente moeizame overwinning op PEC Zwolle

20-08-2023 16:31 Laatste update: 16:38
75

FC Twente heeft zondagmiddag in eigen huis met enige moeite af weten te rekenen met PEC Zwolle: 3-1. Sem Steijn was opnieuw goud waard voor de Tukkers, die met de blessures van zowel Joshua Brenet en Youri Regeer mogelijk wel een smetje overhouden aan de overwinning. 

Bij Twente was er een basisplaats voor Mats Rots. De jongere broer van Daan Rots, die eveneens aan de aftrap verscheen, stond linksback. PEC speelde met twee spitsen: Ferdy Druijf en Lennart Thy. Zij zagen van een afstandje hoe de thuisploeg na achttien minuten spelen de voorsprong nam. Michal Sadilek schoot na een fraaie aanval binnen via een Zwols been. 

Na een halfuur spelen brak een mindere fase aan voor de ploeg van trainer Joseph Oosting. Eerst kwamen de bezoekers op 1-1. Younes Namli versierde een penalty, die benut werd door Druijf. Even daarvoor moest Twente Regeer noodgedwingen wisselen, waarna ook Brenet de strijd moest staken. Het is vooralsnog niet duidelijk of het tweetal het komende duel met Fenerbahçe aan zich voorbij moet laten gaan. 

In het tweede bedrijf ging Twente vol op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk, na een kans voor Pröpper, een vermeende strafschop en een mogelijkheid voor Steijn ook. Laatstgenoemde, die de laatste behoorlijk op dreef is, had even later alsnog succes. De middenvelder annex aanvaller kon op zo'n tien meter van de goal vrij inschieten: 2-1.

De voorsprong kwam niet meer in gevaar voor Twente, dat in de sloftase zelfs nog uitliep naar 3-1. Invaller Vlap schoot de bal uit een vrije trap via de paal én via de reug van doelman Jasper Schendelaar binnen. Zodoende komen de Tukkers, die vorige week zondag wonnen van Almere City, op zes punten. Promovendus PEC moet nog altijd wachten op een eerste resultaat. Volgende week zondag krijgt het een nieuwe kans, als FC Utrecht op bezoek komt.