'FC Groningen slaat toe: Manchester United-belofte tekent meerjarig contract'

'FC Groningen slaat toe: Manchester United-belofte tekent meerjarig contract'

21-08-2023 13:58
30

FC Groningen zal zich spoedig versterken met Noam Emeran, zo meldt RTV Noord. De twintigjarige buitenspeler komt over van Manchester United, waar hij niet in aanmerking komt voor speelminuten.

De komst van een nieuwe buitenspeler stond hoog op de verlanglijst van trainer Dick Lukkien en met het aantrekken van Emeran troeft Groningen diverse geïnteresseerden af, klinkt het. Enkele formaliteiten moeten nog worden afgerond, voordat de transfer wereldkundig wordt gemaakt.

Emeran moet de man worden die spits Kevin van Veen van voorzetten voorziet. Hij is een Franse, linksbenige vleugelaanvaller die op beide flanken kan spelen. Bij Manchester United was hij de afgelopen twee jaar actief in het beloftenteam, waar hij opviel met zijn snelheid en doelgerichtheid.

De twintigjarige Fransman wordt definitief overgenomen en zal bij de Groningers een meerjarig contract ondertekenen. De club van Erik ten Hag heeft een doorverkooppercentage bedongen, waarmee The Red Devils zullen profiteren van een toekomstige transfer van Emeran.

Kijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!