'Dest-komst heeft gevolgen: PSV zwaait Mwene op korte termijn uit'

'Dest-komst heeft gevolgen: PSV zwaait Mwene op korte termijn uit'

21-08-2023 20:54
56

PSV gaat op korte termijn afscheid nemen van Phillipp Mwene, meldt het Eindhovens Dagblad. De Oostenrijkse rechtsback mag vertrekken, nu de Eindhovenaren Sergiño Dest hebben vastgelegd.

Mwene staat in de belangstelling van FSV Mainz 05, de club die hem in 2021 transfervrij naar PSV liet vertrekken. 'Alle partijen lijken het zonder grote problemen eens te gaan worden over de voorwaarden waaronder de Oostenrijks international terug naar Duitsland mag', klinkt het. Naar verluidt gaat PSV nog een bedrag van rond de één miljoen euro ontvangen voor Mwene, die nog tot volgende zomer vastligt in het Philips Stadion.

Sinds de komst van Peter Bosz is Mwene naar de achtergrond verdwenen. Bosz geeft tot dusver de voorkeur aan Jordan Teze op rechtsback, terwijl PSV ook Shurandy Sambo in de gelederen heeft. Door de komst van Dest is Mwene de vierde keus op die positie geworden.

Mwene was in zijn twee seizoenen in Eindhoven op en af basisspeler. In totaal speelde hij 73 officiële wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde en vijfmaal aangever was. Mwene won bij PSV twee keer de KNVB Beker en driemaal de Johan Cruijff Schaal.